Exposició: Dones a la palestra de l’Ateneu Barcelonès (1895-1923).

FREDERIC BALLELL / ARXIU FOTOGRÀFIC DE BARCELONA

Fins a mitjans d’abril, es pot visitar l’exposició sobre les dones que han tingut un paper destacat en aquesta institució: Dones a la palestra de l’Ateneu Barcelonès (1895-1923).

És la primera vegada, en 150 anys d’història de l’entitat, que les dones protagonitzen una exposició. Ha estat organitzada per Araceli Bruch, vocal de la junta directiva de l’Ateneu i comissariada amb Susanna Tavera. 

L’exposició es pot veure a l’entrada de carruatges i amb documents a la vitrina de la sala Jujol de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès.

La mostra destaca, amb fotografies i textos, el paper d’algunes dones assenyalades en la història de la institució. És el cas de la primera sòcia, Lionor Serra, o de les escriptores i promotores feministes Carme Karr i Dolors Monsardà, introductora del concepte feminisme a Catalunya. Molt preocupades per dotar la dona d’eines de capacitació, van impartir diversos cursos a l’Ateneu.

També hi apareixen la mestra i política Maria Baldó, creadora del primer grup escolar femení del Patronat de l’Ajuntament de Barcelona, la també mestra Rosa Sensat (gran divulgadora dels nous corrents educatius) o la primera advocadessa amb bufet propi, Leonor Serrano de Xandri.

Veieu el vídeo que en va fer Betevé: https://beteve.cat/cultura/homenatge-primeres-lateneu-barcelones/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s