Propera visita a la exposició “Barcelona zona neutral (1914-1918)” a la Fundació Miró i a la Filmoteca de Catalunya

Logo Sortida cultural de Gener 2015 de la Tertúlia Espai Ateneu

Dissabte 17 de Gener

La Fundació Miró i la Filmoteca de Catalunya

Sortida amb autocar, a les 10 h. de la plaça Catalunya (davant del Banc d’Espanya), i a les 10:15 h. de la plaça Francesc Macià (davant l’antic Sandor) que ens conduirà a la Fundació Miró i al restaurant, finalitzant el trajecte a la Filmoteca.

   Visita comentada per Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró, a la exposició Barcelona zona  neutral (1914-1918). Un recorregut de la Barcelona del període de la Primera Guerra Mundial, a través de l’art, la fotografia, les il·lustracions, les revistes, les postals, la publicitat, els cromos i el cinema. Barcelona va ser zona neutral i va acollir artistes europeus exiliats, la gran activitat i canvis que va viure van introduir la polaritat entre la seva cultura oficial i la cultura d’avantguarda.

Amb gairebé 500 obres, uns 70 artistes, una sala dedicada a Picasso1917, 20 films, pintura, escultura, dibuixos, objectes i documentació diversa, mostra com la Gran Guerra fa de frontera entre els segles XIX i XX i transforma el model de vida a Europa.

Dinar al restaurant La Font del Gat, al parc de Montjuic.

  Visita a la Filmoteca de Catalunya rebuts pel seu director Esteve Riambau. La missió de la Filmoteca es la recuperació, conservació, investigació i difusió de les pel·lícules i obres audiovisuals, i dels materials, documents i equips per a l’estudi del cinema, i en particular del català. El seu objectiu es acostar el públic al cinema a través de cicles, retrospectives, seminaris, en un espai cultural de trobada i participació.

Finalitzarà la visita amb la projecció de la pel·lícula “La distancia más larga” dirigida per Claudia Pinto, i amb la presencia de l’actriu Carme Elias.

RESERVAR A:   tertulia@espaiateneu.com o al Tel. 639 129 438.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s